Άλλες εκδηλώσεις

Το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2009, βρέθηκαν στην Αθήνα η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της EFIS. Η παρουσία τους ήταν αποτέλεσμα της απόφασης που έχουν λάβει να πραγματοποιούν εφ’ εξής τις τακτικές συνεδριάσεις τους σε χώρες Εταιρειών-Μελών της EFIS, που αριθμούν λιγότερα από 500 μέλη, προκειμένου να υπάρξει σύσφιγξη των δεσμών ΕFIS-Τοπικών Εταιρειών.

 

Συνεργαζόμενη με την EFIS, η ΕΕΑ οργάνωσε μια επιστημονική εκδήλωση, στις 11 Δεκεμβρίου 2009, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών κατά την οποία η Πρόεδρος της EFIS Catherine Fridman-Sautes, η Γενική Γραμματέας Anna Erdei και ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την έρευνα Arnd Hoeveler έδωσαν τις ακόλουθες ομιλίες αντίστοιχα:

· "Strategies for tumor invasion and immune escape in human cancers"

· "The role of complement in shaping adaptive responses"

· "Opportunities  for immunology and immunologist in FP7"

Τις πολύ καλές ομιλίες παρακολούθησαν μέλη της ΕΕΑ, τα οποία και συμμετείχαν στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που ακολούθησαν, οι οποίες δεν εστιάσθηκαν μόνον σε επιστημονικά θέματα, αλλά και σε ενδιαφέρον για την πορεία της έρευνας στην Ανοσολογία στα πλαίσια των χρηματοδοτήσεων της ΕΕ. Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή των εκπροσώπων των Ελληνικών ερευνητικών κέντρων και Ανοσολογικών εργαστηρίων και η ανταλλαγή απόψεων που είχαν με τον A. Hoeveler για τις μορφές συνεργασίας για επιχορηγούμενη έρευνα και το ρόλο που θα μπορεί να παίξει η EFIS. O κ. Hoeveler διέθεσε προς αποστολή στους παρακολουθήσαντες τις διαφάνειες της ομιλίες του με τις πληροφορίες για τα προγράμματα επιχορηγήσεων της ΕΕ.

Κατά τη συνεδρίαση των μελών του ΔΣ της EFIS, στις 12 Δεκεμβρίου, η ΕΕΑ εκπροσωπήθηκε από το μέλος του ΔΣ Μ. Βάρλα-Λευθεριώτη, η οποία παρουσίασε τις δραστηριότητες της ΕΕΑ και έθεσε θέματα στα οποία η συνεργασία με την EFIS θα μπορέσει να βοηθήσει την προώθηση των σκοπών τόσο της Ελληνικής όσο και των άλλων Ευρωπαϊκών Ανοσολογικών Εταιρειών. Oι δραστηριότητες της ΕΕΑ εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από το ΔΣ της EFIS και ζητήθηκε να σταλεί ένα άρθρο για δημοσίευση στα έντυπα της EFIS. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι γενικότερες εντυπώσεις των Ευρωπαίων Ανοσολόγων ήταν εξαιρετικές και χαρακτηριστικό είναι ότι στο Ημερολόγιο που δημιούργησε η EFIS για το 2010, σελίδες 3 μηνών έχουν φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση της Αθήνας, ενώ το εξώφυλλο του ημερολογίου κοσμεί το «γούρι» του Μουσείου της Ακρόπολης για τη νέα χρονιά με περίγραμμα Καρυάτιδας.