Άλλες εκδηλώσεις

Το 7ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανοσολογίας της Αναπαραγωγής πραγματοποιήθηκε στον Μαραθώνα, από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2009. Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας είχε θέσει υπό την Αιγίδα της το Συνέδριο, ενώ ήταν συν-διοργανώτρια στο  Σεμινάριο «Introduction to Reproductive Immunology”, το οποίο προηγήθηκε του Συνεδρίου (16-17 Σεπτεμβρίου).

Χάρη στην ενεργό συμμετοχή 80 περίπου προσκεκλημένων (ομιλητών και προέδρων των συνεδριών) και 150 εγγραφέντων συνέδρων, το Συνέδριο χαρακτηρίσθηκε εξαιρετικά επιτυχημένο, με τόσο το επιστημονικό όσο και το κοινωνικό του πρόγραμμα να εκτιμηθούν ιδιαίτερα από τους συνέδρους.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας για τη συνεργασία της καθώς και τη Διεθνή και Τοπική Επιστημονική Επιτροπή για τη συμβολή τους στην επιτυχία του Συνεδρίου. Ιδιαίτερα εκτιμά την παρουσία των νέων επιστημόνων που συμμετείχαν στο Συνέδριο και παρουσίασαν με ενθουσιασμό τη δουλειά τους.

Μέχρι το τέλος του έτους, θα εκδοθεί ένα ειδικό τεύχος του περιοδικού Journal of Reproductive Immunology, το οποίο θα περιλαμβάνει τα κείμενα των ομιλιών που παρουσιάσθηκαν στο Συνέδριο. Επιπλέον, ένα ειδικό τεύχος του περιοδικού ΑΝΟΣΙΑ με τις ομιλίες του προ-συνεδριακού Σεμιναρίου διενεμήθη σε όσους το παρακολούθησαν μαζί με ένα CD με τις διαφάνειες των ομιλιών.

Σε όσους παρακολούθησαν το Συνέδριο έχει δοθεί ειδικός κωδικός για ηλεκτρονική πρόσβαση μέσω διαδικτύου στις εργασίες του Συνεδρίου που βιντεοσκοπήθηκαν κατά τη διάρκειά του. Αντίστοιχη δυνατότητα πρόσβασης μπορεί να αποκτήσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι μέσω της γραμματείας του Συνεδρίου (για πληροφορίες: www.es4ri.eu )

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Μ. Βάρλα-Λευθεριώτη