Ετήσια Σεμινάρια


Το 24ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ε.Ε.Α. "Η ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ" πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" στη Θεσσαλονίκη 7 και 8 Δεκεμβρίου 2012.

Κατά γενική ομολογία, οι εισηγήσεις ήταν υψηλού επιπέδου και πραγματικά διδακτικές, ενώ τα ερεθίσματα που έδιναν στους παρακολουθούντες φάνηκαν από τις ερωτήσεις και τις εποικοδομητικές συζητήσεις που ακολουθούσαν κάθε συνεδρία. Οι εισηγήσεις είναι πλέον διαθέσιμες για όλους στην ιστοσελίδα www.livemedia.gr/album/607 και σύντομα θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της ΕΕΑ, ενώ τα κείμενα που παρέδωσαν οι ομιλητές δημοσιεύθηκαν στο τεύχος 2 του Τόμου 8 του περιοδικού «ΑΝΟΣΙΑ».

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν 200 περίπου άτομα, συμπεριλαμβανομένων 23 που παρακολούθησαν μέσω Internet, των Ομιλητών/Προέδρων και αρκετών επιστημόνων από το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», του οποίου η φιλοξενία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Χαρακτηριστικό είναι ότι την έναρξη του Σεμιναρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος κ. Ν. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Β. Παπάς, ο Γεν. Διευθυντής κ. Γ. Χριστόπουλος, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Αν. Κυριακίδης και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Καθ. Δ. Σωτηριάδης. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η υποδοχή που έγινε στους συμμετέχοντες από το Διευθυντή Νευρολόγο του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελο Κούτλα, ο οποίος έπαιζε στο πιάνο μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκι κατά το χρόνο προσέλευσης. Μια ακόμα ευχάριστη νότα στο Σεμινάριο ήταν το δείπνο που προσφέρθηκε και έδωσε την ευκαιρία για διασκέδαση και φιλικές συντροφιές.

Επιτυχία είχε και το Κλινικό Φροντιστήριο "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ", που οργανώθηκε για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο από το Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου".  Οι 40 νέοι επιστήμονες που το παρακολούθησαν (ανά 20 στις δύο ενότητες, Αυτοαντισώματα και Κυτταρομετρία Ροής), πραγματικά ενθουσιάστηκαν από την οργάνωση και τη διδακτική θεωρητική και πρακτική παρουσίαση των θεμάτων.

Το ΔΣ της ΕΕΑ ευχαριστεί και συγχαίρει την κ. Αικ. Παυλίτου-Τσιόντση και τους συνεργάτες της για τη δουλειά που έκαναν και ευελπιστεί σε άλλες παρόμοιες διοργανώσεις στο μέλλον.

Τέλος, το ΔΣ ευχαριστεί:

- Tους Εισηγητές και τους Συντονιστές του Σεμιναρίου για την άρτια παρουσίαση των θεμάτων και την ανάπτυξη εποικοδομητικών συζητήσεων.

- Όλους τους παρακολουθήσαντες για την ενεργό συμμετοχή τους.

- Tην Καθ. Π. Μπούρα, Εκδότη του «Ανοσία» και το συνεργάτη της κ. Αλ. Σαραντόπουλο για τη φροντίδα τους στη δημοσίευση των κειμένων στο περιοδικό.

- Τις Εταιρείες Abbott, ΒΙΑΝΕΧ, BIOSNA, GlaxoSmithKline, ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ, Leriva, ΜΑΓΕΙΡΑΣ, SIEMENSγια την οικονομική στήριξη του Σεμιναρίου.

- Tην εταιρεία Inventics-Livemedia για τη ζωντανή μετάδοση του Σεμιναρίου μέσω Internet.

- Τη Διοίκηση του Νοσοκομείου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου και όλη τη θερμή φιλοξενία.

- Τον κ. Μανώλη Στεφανάκη και την εταιρεία «ΤΕΧΝΟΓΡΑΜΜΑ» για το επιμελημένο έντυπο υλικό.

- Την κ. Φώφη Αγγελοπούλου καθώς και όλο το προσωπικό του Τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» για τη γραμματειακή υποστήριξη.

 

Πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Χαιρετισμός της Προέδρου.