Ετήσια Σεμινάρια

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας διοργανώνει τον 26ο Κύκλο - 1ο Μέρος του Ετήσιου Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου Ανοσολογίας με θέμα "από την ανοσολογική προσέγγιση στην ορθή κλινικοεργαστηριακή πρακτική" το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7-9 Δεκεμβρίου 2017, στο Αμφιθέατρο (Δώμα) του Νοσοκομείου "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ", στην Αθήνα.

Στη διάρκεια των 3 ημερών της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια σειρά επιστημονικών τραπεζών και διαλέξεων που διαπραγματεύονται τόσο τις βασικές αρχές της Ανοσολογίας (Σχολείο Ανοσολογίας), όσο και την παθοφυσιολογία και την κλινικοεργαστηριακή προσέγγιση διαφόρων νοσημάτων ανοσολογικής αρχής (πρόγραμμα).

Το δικαίωμα συμμετοχής στο Σεμινάριο είναι:

  • 90 ευρώ για τα μη μέλη της Εταιρείας
  • 70 ευρώ για τα μέλη (ταμειακά τακτοποιημένα)
  • 50 ευρώ για τους ειδικευόμενους γιατρούς
  • 30 ευρώ για τους τεχνολόγους
  • δωρεάν για τους φοιτητές (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου επιβεβαίωσης της φοιτητικής ιδιότητας)

 

Εφ’ όσον συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός ενδιαφερομένων, το Σεμινάριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Internet. Για τη διαδικτυακή παρακολούθηση η συμμετοχή είναι ίδια, συμπεριλαμβάνει δε και την αποστολή του πιστοποιητικού παρακολούθησης και των Πρακτικών (τεύχος ΑΝΟΣΙΑ).

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε για τη συμπλήρωση της Αίτησης Παρακολούθησης.

Το Σεμινάριο Αξιολογείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με 15 μόρια (CME Credits).

Σας περιμένουμε και προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή σας.

 

Χαιρετισμός της Προέδρου

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά, εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΑ, σας ενημερώνουμε ότι ο 1ος κύκλος του 26ο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ανοσολογίας με θέμα “από την ανοσολογική προσέγγιση στην κλινικοεργαστηριακή πρακτική” που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 7-9 Δεκεμβρίου 2017, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, κατά γενική ομολογία και σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα από την αξιολόγηση των συμμετεχόντων.
Συγκεκριμένα,στο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο συμμετείχαν 220 περίπου συνάδελφοι, οι περισσότεροι μέλη της ΕΕΑ, κυρίως ειδικευμένοι Ιατροί (Βιοπαθολόγοι και Κλινικoί και άλλοι Επιστήμονες (Βιολόγοι, Χημικοί). Σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται και οι Ομιλητές/Πρόεδροι, οι Ιατροί και άλλοι Επιστήμονες από το Νοσοκομείο «ο Ευαγγελισμός», το οποίο και φιλοξένησε στο “Δώμα” την επιστημονική αυτή εκδήλωση αλλά και αρκετοί ειδικευόμενοι Ιατροί, προ- και μεταπτυχιακοί φοιτητές, νοσηλευτές και τεχνολόγοι εργαστηρίων καθώς και 23 άτομα που το παρακολούθησαν διαδικτυακά.
Το επιστημονικό πρόγραμμα του Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου περιέλαβε αρχικά το Σχολείο Ανοσολογίας με αναφορά στις βασικές αρχές της Ανοσολογίας και στην συμπεριφορά της άμυνας στην υγεία και στη νόσο. Η πρώτη μέρα έκλεισε με μια τιμητική διάλεξη με θέμα “Η ανοσολογία στο πέρασμα του χρόνου“, από την επίτιμο Πρόεδρο της ΕΕΑ, ομότιμη καθηγήτρια, κα Κακλαμάνη. Τις επόμενες μέρες αναπτύχθηκαν μεγάλες θεματικές ενότητες, με τη μορφή των στρογγυλών τραπεζιών, από τον ευρύτερο χώρο της Κλινικής και Εργαστηριακής Ανοσολογίας και τέσσερις διαλέξεις από Ιατρούς της Πανεπιστημιακής κοινότητας με θέμα την ανοσολογία της σήψης, μικροβίωμα και αυτοανοσία, αυτοφλεγμονώδη νοσήματα και προοπτική της ανοσολογίας στην Ιατρική ακριβείας.
Το ΔΣ της ΕΕΑ αισθάνεται πραγματικά την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους ομιλητές και προέδρους των συνεδριάσεων για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της θεματολογίας και την άψογη διαχείριση των συζητήσεων. Επίσης τη γραμματέα της ΕΕΑ κ. Φ. Αγγελοπούλου για την πολύτιμη βοήθειά της και φυσικά ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς του Σεμιναρίου που για ακόμη μια φορά στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες, που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και ιδιαίτερα ενεργό παρουσία όλες τις ημέρες του Σεμιναρίου. Τα σχόλια τους είναι ευπρόσδεκτα και αποτελούν το κίνητρο για μια πιο επιτυχημένη προσπάθεια στο επόμενο Σεμινάριο. Μετά και την 26η διοργάνωσή του το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της ΕΕΑ, αποτελεί πλέον θεσμό στα επιστημονικά δρώμενα της χώρας μας. Και του χρόνου!!

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΑ
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη