Ετήσια Σεμινάρια

 

Το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της ΕΕΑ θα πραγματοποιηθεί φέτος από 29/11 - 01/12 2018, στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα του Ολυμπιακού Μουσείου. Ο φετινός τίτλος του Σεμιναρίου είναι "Ανοσολογικοί Περίπατοι...", εμπνευσμένος από την πόλη που θα το φιλοξενήσει, όπως είναι η αφίσα και η Α΄ανακοίνωση.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το προτεινόμενο πακέτο μετακίνησης/διαμονής που αναφέρεται στην Α' ανακοίνωση, παρακαλούνται όπως το δηλώσουν στη γραμματεία, λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας. Επίσης, διατίθενται το Δελτίο Εγγραφής.

Για το τελικό πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Η ΕΕΑ ευχαριστεί τον σκηνοθέτη κ. Γιάννη Μαράκη για τη δημιουργία του διαφημιστικού video.

Σας περιμένουμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη, για να απολαύσουμε όλοι μαζί τους ανοσολογικούς μας περιπάτους...

Εκ του ΔΣ

Οι δραστηριότητες του Σεμιναρίου καλύφθηκαν από το διαδικτυακό κανάλι livemedia με ρεπορτάζ.

 

Απολογισμός Ετήσιου Μετεκπαιδευτικόυ Σεμιναρίου 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ετήσιο Σεμινάριο της ΕΕΑ με τίτλο “Ανοσολογικοί Περίπατοι…” που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από 29/11 μέχρι 01/12 2018 στην αίθουσα του Ολυμπιακού Μουσείου.

Το φετινό Σεμινάριο παρουσίασε πολλές καινοτομίες τόσο στην οργάνωση όσο και στη σύνθεση της επιστημονικής θεματολογίας. Η συνεργασία της ΕΕΑ με τοπικούς φορείς της πόλης (ΑΠΘ, ΚΕΕΛΠΝΟ), η διεύρυνση της θεματολογίας των στρογγυλών τραπεζών, η παραχώρηση βήματος στους φοιτητές μέσω της συνεργασίας με την HelMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee) αλλά και η ένταξη της τράπεζας για την HIV λοίμωξη στις επιστημονικές δράσεις της 1ης Δεκέμβρη του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι μερικές από τις καινοτομίες που έφεραν την ΕΕΑ, μέσα από την επιστήμη της Ανοσολογίας, σε ένα διαδραστικό διάλογο με εμπλεκόμενους φορείς και κινητοποίησαν επιστήμονες να αφουγκρασθούν τη διείσδυση της Ανοσολογίας σε πληθώρα επιστημονικών πεδίων.

Τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του Σεμιναρίου επιβεβαιώνονται από τα στατιστικά στοιχεία όπου διαπιστώθηκε αυξημένη προσέλευση αλλά και ενεργός συμμετοχή φοιτητών και νέων επιστημόνων (οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 200), ενώ οι αξιολογήσεις τόσο του επιστημονικού όσο και του οργανωτικού σκέλους ήταν ιδιαίτερα θετικές.

Στρατηγικός στόχος του τρέχοντος ΔΣ είναι η εξωστρεφής διεύρυνση του ακροατηρίου των εκπαιδευτικών δράσεων της ΕΕΑ ώστε να μεταλαμπαδευτεί σε νέους επιστήμονες ο ενθουσιασμός και το πάθος για την ενασχόληση με την Ανοσολογία. Θεωρούμε πως αυτός ο στόχος επιβεβαιώθηκε και στο τελευταίο Σεμινάριο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται σε όλους του εμπλεκόμενους ομιλητές και προέδρους των στρογγυλών τραπεζών και εισηγήσεων που κατάφεραν να προσεγγίσουν με σύγχρονο, κατανοητό και δομημένο τρόπο όλα τα νεότερα δεδομένα. Ξεχωριστές ευχαριστίες ανήκουν στη γραμματεία της ΕΕΑ, η οποία κάτω από το συντονισμό της κ. Φ. Αγγελοπούλου αντεπεξήλθε όπως πάντα στο οργανωτικό σκέλος της εκδήλωσης. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες εκφράζονται στους χορηγούς του Σεμιναρίου, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στη διοργάνωση των «Ανοσολογικών Περιπάτων...»

Είμαστε σίγουροι πως η επιτυχία αυτή του Σεμιναρίου αλλά και γενικότερα ο αέρας ανανέωσης που διαπνέει τις δράσεις της ΕΕΑ θα εμπνεύσει ανάλογα και τις επόμενες εκδηλώσεις που το ΔΣ προγραμματίζει για το 2019, με κορύφωση το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανοσολογίας που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Σε περιπάτους, με όλο και περισσότερους συνοδοιπόρους...