Ετήσια Σεμινάρια

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ διοργανώνει το 35ο Μετεκπαιδευτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο Ιατρικής Βιοπαθολογίας – «Ο κεντρικός ρόλος του βιοπαθολόγου στην πανδημία COVID19», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες:https://eibbe.gr

 

 

 

Upcoming Webinar: The path to sterilizing immunity against tuberculosis

Speaker: JoAnne Flynn

Date: March 8, 2021
Time: 15:00 (CET)

https://iuis.org/webinars/

 

 

 

 

The 12th International Congress on Autoimmunity is going virtual and will take place online on 28 May – 1 June 2021.                                

For more information visit https://autoimmunity.kenes.com/

 

 

 

 

 

Όσοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση:

Μπορούν να την παρακολουθήσουν απο το youtube, εδώ: 

https://www.youtube.com/watch?v=-YEZsJxm5BY

Μπορούν να την παρακολουθήσουν  απο το Facebook, εδώ: 

https://www.facebook.com/195429000865254/videos/460414444962969

Μπορούν να κατεβάσουν το βίντεο από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1GpGN4LFBIqUTRW97Lxpol9zWBcE5_Qvw/view?usp=sharing

 

Σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Διάμεσες πνευμονοπάθειες και τα εμβόλια για τη λοίμωξη COVID-19", που οργανώνεται από τον Ελληνικό Σύλλογο Πνευμονικής Ίνωσης "ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΖΩΗΣ" υπό την Αιγίδα τη Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας στις 30 Ιανουαρίου 2021, ώρα 17:00-19:30.

Για να την παρακολουθήσετε μπορείτε να συνδεθείτε μέσω πλατφόρμας ZOOM, με τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/87229354854

 

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη ενός νέου προγράμματος επιμόρφωσης (εξ αποστάσεως) με αντικείμενο  «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: Ανάπτυξη, Αξιολόγηση, Διαχείριση και Εφαρμογές», από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σας γνωστοποιούμε το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης: «Εκπαίδευση και Πιστοποίηση επαγγελματιών υγείας στην ποιότητα φροντίδας υγείας με εξειδίκευση στην κλινική διακυβέρνηση» για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021,  το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία του Ερευνητικού Εργαστηρίου Οικονομικών, Διοίκησης, Πολιτικών Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας με το Εργαστήριο Αξιοπιστίας και Ποιοτικού Ελέγχου στην Εργαστηριακή Αιματολογία του Τομέα Ιατρικών Εργαστηρίων του Τμήματος Βιο-ιατρικών Επιστημών καθώς και σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης-ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (με link αφίσα 1 & ενημερωτικό τρισέλιδo ΚΕΔΙΒΙΜ).

Μπορείτε να βρείτε ανακοινώσεις του ΕΟΜ (1, 2) καθώς και οδηγίες για λήπτες/δότες μυελού των οστών.

 

 

Η ΕΕΑ απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες αρχές, αναφορικά με την πανδημία COVID-19. Μπορείτε τη διαβάσετε πατώντας εδώ.

 

 

Η ΕΕΑ εξέδωσε δελτίο τύπου αναφορικά με την πανδημία COVID-19. Μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ.

 

 

 

Μήνυμα του προέδρου της EFIS προς την ευρωπαϊκή ανοσολογική κοινότητα σχετικά με την τρέχουσα πανδημία του κορωνοϊού COVID-19. (εδώ)

 

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Πολυθεματικού Συνεδρίου Αυτοάνοσων νοσημάτων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας με Διεθνή συμμετοχή, που διοργανώθηκε από την Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρευματικών Παθήσεων. Στο συνέδριο συμμετείχε ενεργά η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας η οποία εκπροσωπήθηκε θεσμικά από το ΔΣ και την ομάδα εργασίας του EASI, ενώ στα πλαίσια του επιστημονικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ανοσολογίας, με στρογγυλή τράπεζα με θέμα την εκπαίδευση και την εξειδίκευση στην Ανοσολογία. Η παραγωγική συζήτηση με επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων κατέδειξε το ζωηρό ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας τόσο για την προπτυχιακή εκπαίδευση, όσο και για την εφαρμοσμένη Ανοσολογία, Κλινική και Εργαστηριακή.

Ιδιαίτερα θετικό αποτιμήθηκε το αποτύπωμα της εταιρείας μας στο σύνολο του επιστημονικού προγράμματος, καθώς οι οργανωμένες εισηγήσεις των φοιτητών της HelMSIC και των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ ανέδειξαν την ολιστική προσέγγιση της επιστήμης, ως παραμέτρου επιτυχίας στη διοργάνωση ενός ιατρικού συνεδρίου. Η εταιρεία μας ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη που συνέβαλαν στην ομολογουμένως επιτυχημένη παρουσία της ΕΕΑ στο πολυθεματικό συνέδριο, επιβεβαιώνοντας πως η εξωστρέφεια αποτελεί μονόδρομο στη διάδοση της επιστήμης της Ανοσολογίας.

Εκ μέρους του ΔΣ

Α. Τσιρογιάννη

Πρόεδρος ΕΕΑ