Πανελλήνια Συνέδρια

Για το Πρόγραμμα πατήστε εδώ

 

 

Μήνυμα της Προέδρου

 

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ανοσολογίας πραγματοποιήθηκε 8-10 Δεκεμβρίου 2016, με απόλυτη επιτυχία!

Η διαπίστωση αυτή απηχεί την γνώμη των συμμετεχόντων και τα καλά τους σχόλια στην πορεία του Συνεδρίου. Στοιχεία πετυχημένης διοργάνωσης ήταν το σφικτό, σύγχρονου περιεχομένου επιστημονικό πρόγραμμα, που έθιξε σε μεγάλο εύρος κλασσικά θέματα της καθημερινής ανοσολογικής πρακτικής, τα οποία στην εξέλιξη του χρόνου εμπλουτίζονται, καθώς και αναδυόμενα θέματα που προκύπτουν από την άσκηση της κλινικής και εργαστηριακής ανοσολογίας στην πορεία του χρόνου. Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας υπήρξε η συνεπής συμμετοχή ομιλητών και προέδρων, η ακούραστη ενεργός παρουσία όλου του ΔΣ που αποτελούσε την οργανωτική επιτροπή, ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων συναδέλφων, ο παλμός που προσέδιδε η ενεργός παρουσία ικανού αριθμού φοιτητών της ιατρικής, το άγρυπνο βλέμμα της γραμματέως μας κ. Φ. Αγγελοπούλου, η άοκνη προσπάθεια του γραφείου διοργάνωσης να πάνε όλα καλά και από τη δική τους πλευρά.

Το Συνέδριό μας έκλεισε πανηγυρικά, με βραβεύσεις των καλύτερων αναρτημένων και προφορικών εργασιών και τιμητικές διακρίσεις σημαντικών ανοσολόγων που έγραψαν ιστορία στην ΕΕΑ (κ. Z. Πολυμενίδης, κ. Χρ. Παπαστεριάδη) ή ανοσολόγων που συμπαρίστανται χρόνια τώρα στην Εταιρεία μας από το εξωτερικό όπου δραστηριοποιούνται, συμβουλεύοντας και παρέχοντας γενναιόδωρα τεχνογνωσία (κ. Ι. Θεοδώρου).

Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας, με τους ανθρώπους της, προχωράει κοιτώντας πάντα μπροστά, χωρίς να ξεχνά τους εκλεκτούς επιστήμονες, που την οδήγησαν με συνέπεια και αφοσίωση, περισσότερο από τρεις δεκαετίες τώρα, μέσα στα απαιτητικά μονοπάτια του επιστημονικού πεδίου που υπηρετεί.

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Παναγιώτα Μπούρα Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας – Κλινικής Ανοσολογίας

 

* Φωτογραφίες του Συνεδρίου