Πανελλήνια Συνέδρια

Γενικά στατιστικά

Συνολικές Εγγραφές    556

Ομιλητές 106
Ειδικοί Ιατροί 203
Ειδικευόμενοι Ιατροί   21
ΆΛλοι Επιστήμονες 100
Φοιτητές 182
Τεχνολόγοι   50

Τα στατιστικά στοιχεία της ηλεκτρονικής παρακολούθησης μέσω του website του συνεδρίου έως και την 07/01/2020, ήταν:

Παρακολούθηση αποθηκευμένων videos (videos on demand)  3414

Συνολική επισκεψημότητα (total views)                               19873

 

Μήνυμα Προέδρου για τον απολογισμό του Συνεδρίου

Η ΕΕΑ πραγματοποίησε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανοσολογίας στις 5-7 Δεκεμβρίου 2019 στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και απέσπασε εξαιρετικά θετικά σχόλια από την πλειονότητα των συμμετεχόντων για την επιλογή της θεματολογίας και των εισηγητών που διαμόρφωσαν το Επιστημονικό πρόγραμμα.

Στη κορυφαία αυτή εκδήλωση που αποτελεί το απόσταγμα τριετούς προσπάθειας επιστημονικών και όχι μόνο δράσεων του ΔΣ αλλά και των ενεργών μελών της ΕΕΑ, καταξιωμένοι επιστήμονες παρουσίασαν επίκαιρα θέματα-επιτεύγματα που αναδύονται μέσα από την κλινική, εργαστηριακή και ερευνητική εφαρμογή της Ανοσολογίας.

Ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος του Συνεδρίου αφιερώθηκε στην προπτυχιακή, μεταπτυχιακή αλλά και στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση στην Ανοσολογία καθώς η εντυπωσιακή εξέλιξη της τεχνολογίας και της ψηφιακής πληροφορίας, της μοριακής προσέγγισης των νόσων και της θεραπείας ακριβείας, θέτουν επιτακτικά την ανάγκη για εμπεριστατωμένη, σύγχρονη εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα αλλά και θέσπιση Ιατρικής Εξειδίκευσης στην Ανοσολογία καθώς η αλματώδης εξέλιξη στην εφαρμογή της ακουμπά σε διάφορες ιατρικές ειδικότητες.

Μέσα λοιπόν από αυτό το πρίσμα και με αυτή την δυναμική, είχαμε τη χαρά και τιμή να καλωσορίσουμε στο Συνέδριό μας εκπροσώπους Προέδρους ή μέλη Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, Διεθνών Επιστημονικών δικτύων και επιτροπών, συλλόγων φοιτητών ιατρικών σχολών καθώς και Ελληνικών Επιστημονικών εταιρειών με τις οποίες η ΕΕΑ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται εποικοδομητικά.

Η ΕΕΑ εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους ομιλητές και προέδρους του Συνεδρίου, στους συμμετέχοντες για την ενεργό παρουσία τους, στους χορηγούς/εταιρίες που υποστήριξαν οικονομικά το Συνέδριο, τη γραμματεία της ΕΕΑ, το γραφείο Inventics για τη διοργάνωση και το Livemedia για τη ζωντανή μετάδοση των εργασιών του.

 

Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη

Πρόεδρος του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ανοσολογίας

 

 

Για πληροφορίες πατήστε εδώ.