Η Εταιρεία

Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας με οδύνη πληροφορήθηκε ότι στις 25 Απριλίου έφυγε από κοντά μας ο  Επίτιμος Πρόεδρός της Ζαφείρης Πολυμενίδης. Τα μέλη της ΕΕΑ εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για την απώλεια του πολύ αγαπητού σε όλους συναδέλφου και εξαίρετου επιστήμονα που αποτελούσε εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της Ανοσολογίας, την οποία αγαπούσε με πάθος και στην οποία προσέφερε πολλά.

Ο Ζαφείρης Πολυμενίδης είχε πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο και πρωτοποριακές ιδέες που τον οδήγησαν στην ίδρυση και διεύθυνση επί σειρά ετών, του  Εθνικού Περιφερειακού Κέντρου Ιστοσυμβατότητας του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του οποίου η λειτουργία έδωσε τη δυνατότητα της Μεταμόσχευσης στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας με μεγάλη προσφορά προς αυτήν και μέχρι τέλους με τη γενναιοδωρία και τη χαρακτηριστική ευγένεια που τον διέκρινε,  έθετε τον εαυτό του στην υπηρεσία της.

Φεύγοντας αφήνει σε όλους μας πλούσια παρακαταθήκη αρχών και αξιών και κυρίως στους συνεργάτες του, στους οποίους μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις και την εμπειρία του για να συνεχίσουν το έργο του τιμώντας τον.

Καλό σου ταξίδι Αγαπητέ Πρόεδρε θα σε θυμόμαστε πάντα.

Τα Mέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας

 

ΤΟ  ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ  ΖΑΦΕΙΡΗ ΠΟΛΥΜΕΝΙΔΗ

Με βαθειά θλίψη, αποχαιρετούμε σήμερα τον αγαπημένο μας Διευθυντή και Ιδρυτή του Εθνικού Περιφερειακού Κέντρου Ιστοσυμβατότηταςτου Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης  Ζαφείρη Πολυμενίδη.

Αποχαιρετούμε  ένα σπουδαίο επιστήμονα,  μέντορα και συνεργάτη, η διαδρομή και η δράση του οποίου σημάδεψαν το κέντρο Ιστοσυμβατότητας και την προσφορά του στη διαδικασία της Μεταμόσχευσης στη Βόρεια Ελλάδα.

Αποχαιρετούμε τον άνθρωπο που όσοι τον  γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές αναμνήσεις

Άνθρωπος καλοπροαίρετος, αισιόδοξος γεμάτος όνειρα και σχέδια για την πρόοδο του Κέντρου που ίδρυσε και με έναν πάντα νεανικό ενθουσιασμό για τα επιτεύγματα στην έρευνα της Ανοσολογίας μέχρι τις τελευταίες στιγμές του βίου του και παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων όσων είχαμε την τύχη να δουλέψουμε μαζί του και το αποτύπωμά του θα μείνει ανεξίτηλο στο Κέντρο Ιστοσυμβατότητας και στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που ίδρυσε δίνοντας την απαραίτητη υποστήριξη για Μεταμοσχεύσεις Συμπαγών Οργάνων στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο, όσο και στις Μεταμοσχεύσεις Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων στο Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου.

 Αγαπητέ «κύριε Πολυμενίδη» όλοι μας στο Εργαστήριο  σε αποχαιρετούμε, σε ευγνωμονούμε  και συμμετέχουμε στην θλίψη των δικών σου ανθρώπων

Τα Μέλη του Εργαστηρίου Ανοσολογίας Ιστοσυμβατότητας του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης