Μετά την προκήρυξη της ΕΕΑ για επιχορήγηση δύο ερευνητικών προγραμμάτων στον εορτασμό της DOI 2021, κατατέθηκαν εμπρόθεσμα στην ΕΕΑ, 10 προτάσεις ερευνητικών προγραμμάτων. Από τις προτάσεις αυτές τρεις, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης, δεν συμμετείχαν στη διαδικασία της αξιολόγησης. Οι υπεύθυνοι των συγκεκριμένων ερευνητικών ομάδων ενημερώθηκαν για τους λόγους της μη περαιτέρω συμμετοχής τους στη διαδικασία αξιολόγησης.

Συνολικά επτά ήταν οι προτάσεις ερευνητικών μελετών που αξιολογήθηκαν στη συνέχεια, από την πενταμελή Ειδική Επιτροπή που συνέστησε η ΕΕΑ, στην οποία συμμετείχαν  καταξιωμένα, έμπειρα  μέλη της ΕΕΑ προερχόμενα από το Πανεπιστήμιο και το ΕΣΥ. Συγκεκριμένα η Επιτροπή απαρτίζονταν από τους κ.κ.: Μ. Δανιηλίδη (Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας-Ανοσολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ), Γ. Κυριαζή (Ομότιμο Καθηγητή Βιοπαθολογίας-Ανοσολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ), Χ. Νικολάου  (Ομότιμη Καθηγήτρια  Βιοπαθολογίας-Ανοσολογίας Ιατρική Σχολή  ΕΚΠΑ) και τους Δ/ντές ΕΣΥ: Α. Ινιωτάκη (τ. Συντονίστρια Διευθύντρια Εθνικού Κέντρου Ιστοσυμβατότητας & Τμήματος Ανοσολογίας Γ.Ν.Α “Γεώργιος Γεννηματάς”) και Χ. Παπαστεριάδη (τ. Συντονίστρια Διευθύντρια Εθνικού Κέντρου Ιστοσυμβατότητας & Τμήματος Ανοσολογίας Γ.Ν.Α “Ο Ευαγγελισμός”).

Η αξιολόγηση έγινε με βάση κριτήρια και βαθμολογία που έθεσε το ΔΣ της ΕΕΑ στην Επιτροπή. Από το σύνολο των αξιολογήσεων της Επιτροπής προέκυψε ότι, τα δύο ερευνητικά προγράμματα που συγκέντρωσαν την υψηλότερη αθροιστικά βαθμολογία κι άρα επιλέγονται για να λάβουν χορηγία είναι:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ / ΣΥΝΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΑ
Μελέτη ελέγχου της χυμικής και κυτταρικής ανοσίας σε νεφροπαθείς και ασθενείς με μεταμόσχευση νεφρού 1) μετά από εμβολιασμό έναντι SARS-CoV-2 και 2) μετά από φυσική νόσηση με SARS-CoV-2. ΦΥΛΑΚΤΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ, Γ.Ν.Θ. “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”
ΞΩΧΕΛΛΗ ΑΛΙΚΗ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΠΘ,
ΤΣΟΥΛΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ.Ν.Θ. “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”
ΣΤΑΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΠΘ,
ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Γ.Ν.Θ. “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Μελέτη κυτταρικής και χυμικής ανοσιακής απάντησης μετά από αντι-SARS-CoV-2 εμβολιασμό σε υγειονομικούς τριτοβαθμίου Νοσοκομείου. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΜΗΜΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ – ΙΣΤΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ,
ΤΑΡΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ & ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Γ.Ν.Α. “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ “
ΚΙΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΨΑΡΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΟΝΤΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΟΥ ΚΛΕΙΩ
ΜΠΛΕΤΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΠΟΜΩΝΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΑΛΕΥΡΑ-ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑ
ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ